divendres, 18 d’octubre del 2013

Sortida a la verema



Mireu les imatges a la intranet

El 18 d' octubre vam anar a veure com es fa  la verema. Els monitors, en Carles i l'Albert ens van explicar moltes coses com per exemple que l' arbre del raïm es deia cep o que un conjunt de ceps es deia vinya i que el cos de l'arbre és podia dir soca i peu. Les fulles és diuen  pàmpol i protegeixen  el raïm. Les flors es converteixen en raïm, els dits del cep es diuen circells. Hi ha dos tipus de vinyes: les que porten filferro que es diuen emparrades i les que no porten filferro. També ens han  explicat perquè serveix el raïm, serveix per moltes coses però les principals són: per menjar,per fer vi i per fer cava. El  suc que té el  raïm es diu most.

Després hem pujat a un tren i hem vist la casa de la família Torres, que són els que cuiden raïm  i tenien una reserva d'aigua. Amb el tren  hem entrat en una bodega i ens han explicat informació
sobre com es fa el raïm , també ens han ensenyat  les botes de vi i com es  posa el  tap de suro. El boter és qui fa les botes. Llavors, hem entrat dins d'una cava, i hi havia moltíssim cava!

Més  tard,  hem anat a una masia  a trepitjar el raïm que havíem collit. A mi, em feia un mica de fàstic. Després de dinar, hem estat una estona i llavors hem tornat a l'escola.

El que més ens ha agradat ha sigut quan hem anat per la bodega amb el tren!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada